• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Strijkvrije Overhemden voor Heren

Hier vind je al de strijkvrije heren overhemden. Ideaal voor mannen met een tijdgebrek die opzoek zijn naar een strijkvrij overhemd van hoogwaardige kwaliteit. Slim fit of regular fit in strijkvrij Egyptisch katoen met altijd dezelfde pasvorm.
Merken
Kleur
Pasvorm
Waterafstotend
Collectie

Roland praat je bij over onze verschillende J. Harvest & Frost overhemden.

 

Strijkvrij overhemd betekenis

Een strijkvrij overhemd hoef je niet te strijken. Dit is ideaal voor mannen met een tijdgebrek, of die simpelweg een hekel hebben aan strijken. Het overhemd, ook wel bekend als non iron overhemd, is dus kreukvrij zonder dat je het na een wasbeurt gestreken hebt. Dat komt door de speciale behandeling van de katoenvezels in het overhemd. Dit zorgt ervoor dat kreukels minder snel ontstaan tijdens het dragen en na een wasbeurt vanzelf weer verdwijnen. De eventuele kreukels die ontstaan door het wassen of het dragen zakken er vanzelf weer uit als je het overhemd vochtig uithangt of door je eigen lichaamswarmte. Dat maakt een strijkvrij overhemd onderhoudsvrij. Scheelt heel wat tijd en ergernis. En je ziet er altijd representatief uit.

Verschil tussen strijkvrije overhemden

 Al de overhemden op onze webshop zijn 100% Strijkvrij. Toch zitten er verschillen tussen de overhemden

  • Green Bow: de klassieke lijn van J. Harvest & Frost. Dit zijn de meest tijdloze overhemden en blouses die Strijvkrij.nl verkoopt. Ideaal onder een pak en raken nooit uit de mode. Alle Green Bow overhemden en blouses hebben één kleur. En natuurlijk 100% Egyptisch Katoen.
  • Red Bow: klassieke overhemden en blouses met een twist. De hemden hebben accenten die afwijken van de Green Bow collectie. Accenten in de kraag, stiksels en knopen geven deze hemden allemaal een andere uitstraling.
  • Purple Bow: deze lijn speelt in op de hedendaagse modetrends. De overhemden en blouses uit deze lijn zijn daarom korter in de collectie en steeds vernieuwd. Naast de standaardkleuren worden er ook roze, groene of paarse overhemden geproduceerd voor deze lijn. Deze lijn bevat dé trends van dit najaar.
  • Black Bow: deze lijn gaat terug naar de basis die we kennen van de Green Bow, effen kleuren zonder contrast. Het perfectie businessoverhemd dus, goed te dragen onder een pak of een casual gelegenheid. Echter heeft de Black Bow iets wat de Green Bow niet heeft, het is de topcollectie van J. Harvest & Frost. De overhemden uit deze lijn hebben namelijk een nano-finish. Deze finish zorgt ervoor dat het hemd altijd super glad eruitziet en ook water- en vuilafstotend werkt. Ideaal om zakelijk te dragen maar dus ook voor een avond uit.

Ontwikkeling strijkvrije overhemden

De eerste non iron overhemden werden gemaakt van polyester, wat niet ademt en daardoor niet prettig draagt. De technieken om een overhemd strijkvrij te maken zijn sindsdien verder ontwikkeld, waardoor er nu strijkvrije overhemden zijn van 100% katoen. En dat draagt toch het prettigst.

Kwaliteit van strijkvrije overhemden

Maar er bestaat wel een enorm verschil in kwaliteit tussen alle strijkvrije overhemden die aangeboden worden. Hoe een overhemd strijkvrij gemaakt wordt hangt namelijk af van het materiaal en hoe deze behandeld is. Er zijn verschillende methodes zoals een chemische behandeling van de stof, het meeweven van een synthetische draad of een coating. De methode die gebruikt wordt heeft invloed op de kwaliteit van het overhemd. Dit is niet altijd zichtbaar, maar wel voelbaar aan de stof en het draagcomfort. En merkbaar aan de levensduur en jouw portemonnee.

Voordelen strijkvrije overhemden

  1. Het overhemd kreukt niet tot nauwelijks
  2. Het hoeft daardoor niet gestreken te worden
  3. Je bespaart tijd en ergernis
  4. Het overhemd is ideaal voor op reis
  5. Je ziet er altijd representatief uit

Water- en vuilafstotende overhemden

Een strijkvrij overhemd is niet per definitie water- of vuilafstotend. Toch zijn er 100% non iron overhemden die wél vuil- en waterafstotend zijn. Wij verkopen dit overhemd onder de naam Black Bow. De Black Bow van J. Harvest & Frost is het enige overhemd dat volledig strijkvrij (never iron) én water- en vuilafstotend is. Dit overhemd verkopen wij voor zowel dames als heren in 3 verschillende kleuren. Dat het overhemd waterafstotend is en vlekken niet kunnen intrekken komt door de Nanotechnologie in de stof. Deze overhemden hoef je ook minder te wassen en gaan daardoor langer mee. Vind hier alle waterafstotende overhemden en blouses.

Was tips strijkvrije overhemden

1. Wasverzachter: Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van je strijkvrije overhemd. Voor geen enkel kledingstuk is dat bevorderlijk. Al helemaal niet voor strijkvrije en waterafstotende overhemden. Door gebruik te maken van wasverzachter worden de Nano- en Never/NonIron-behandeling beschadigd. De levensduur van het overhemd en zijn extra gemak wordt dus verkort.

2. Zo koud mogelijk wassen: Was de kleding sowieso nooit warmer dan het voorschrift zegt. Wanneer er geen hardnekkige vlekken in zitten is zo koud mogelijk wassen het beste wat je kan doen. Al wil je toch heter wassen doe dit dan op maximaal 40 graden.

3. Kleuren: Een logische, maar toch is dit niet wat er altijd gedaan wordt door iedereen. Probeer de verschillend die je heb van elkaar te scheiden zodat de kleur niet dof wordt of verkleurd van een ander kledingstuk. Witte overhemden moet altijd apart gewassen en dit ook met een wasmiddel die speciaal ontwikkeld is voor witte kleding.

4. Niet in de droger: Droog je strijkvrije overhemd aan een hanger. Doe dit niet buiten, want de zon kan namelijk de kleuren van je overhemd vervagen. Doe je overhemd nooit in de droger, want de temperatuur van het water beschadigd de katoenvezels in je overhemd. 

Strijkvrije overhemden online kopen

Strijkvrij.nl is dé plek om jouw strijkvrije overhemd aan te schaffen. Al de overhemden op onze website zijn strijkvrij om jou te ontzorgen. De overhemden zijn per stuk online verkrijgbaar maar kunnen ook in grote getalen worden afgenomen.

Zakelijke overhemden voor bedrijven kopen

Bij ons is het mogelijk om premium overhemden ook zakelijk aan te schaffen voor bedrijven. Zo loopt al jouw personeel er verzorgd bij in een net strijkvrij overhemd. Laat jezelf of jouw personeel nooit meer onverzorgd aankomen bij klanten in een gekreukeld overhemd. Onze premium overhemden blijven zelfs na een lange autorit nog kreukvrij.