Je overhemden extra lang mooi houden. Dat doe je zo!

Je overhemden extra lang mooi houden. Dat doe je zo!

Wassen moet gebeuren maar voor je kleding is het niet altijd even bevorderlijk. In dit artikel geven we je 5 tips hoe je de overhemden van Strijkvrij het beste kunt behandelen. Om te beginnen, gebruik geen wasverzachter!

Behandel je overhemd goed om er langer van te kunnen genieten

 

Wassen

1. Wasverzachter

Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van je kleding. Voor geen enkel kledingstuk is dat bevorderlijk. Al helemaal niet voor strijkvrije en waterafstotende overhemden. Door gebruik te maken van wasverzachter worden de Nano- en Never/NonIron-behandeling beschadigd. De levensduur van het overhemd en zijn extra gemak wordt dus verkort.

 

Naast wasverzachter is gewoon wasmiddel ook niet goed voor het behoud van de kwaliteit van je kleding, gebruik daarom niet meer dan nodig.

 

2. Zo koud mogelijk wassen 

Was de kleding sowieso nooit warmer dan het voorschrift zegt. Wanneer er geen hardnekkige vlekken in zitten is zo koud mogelijk wassen het beste wat je kan doen. Al wil je toch heter wassen doe dit dan op maximaal 40 graden.

 

3. Kleuren 

Een logische, maar toch is dit niet wat er altijd gedaan wordt door iedereen. Probeer de verschillend die je heb van elkaar te scheiden zodat de kleur niet dof wordt of verkleurd van een ander kledingstuk.

Wit moet altijd apart gewassen en dit ook met een wasmiddel die speciaal ontwikkeld is voor witte kleding.

 

Drogen

4. Niet in de droger, maar aan een hanger 

Laat je overhemd drogen op een hanger. Zo blijven de kreukels het beste eruit. Doe dit niet buiten tenzij het overhemd wit is. De zon laat namelijk de kleuren vervagen. Doe je overhemd nooit in de droger, de temperatuur van een droger beschadigt namelijk de katoenvezels van jouw overhemd. 

 

Laatste algemene tip

5. Bekijk het wasvoorschrift

Hierboven hebben we je 4 tips gegeven om je strijkvrije overhemd extra lang mooi te houden. De laatste tip van ons gaat over alle overhemden in het algemeen. Deze tip klinkt voor de hand liggend, maar wordt vaak niet altijd gedaan. Wij raden namelijk aan om altijd de wasvoorschriften op het label van het overhemd goed te bekijken. Het wasvoorschrift bevat sowieso altijd een wassymbool, droogsymbool, strijksymbool en bleeksymbool. Sommige overhemden verschillen van stof en kunnen daarom specifieke wasvoorschriften hebben. Bekijk deze daarom altijd even goed voordat je jouw wasmachine aanzet!

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.