• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Atelier Noterman

Kleur

Atelier Noterman jeans zijn online bij ons per stuk te bestellen. 
Altijd gratis verzending & gratis te retourneren.

 

De perfecte pasvorm

"Een goede jeans voor een goede prijs". Dit is hét uitgangspunt van Atelier Noterman. Een uitgangspunt dat minder eenvoudig is dan het lijkt. Want wanneer is een jeans "goed"? De pasvorm van de broeken van Atelier Noterman is altijd hetzelfde. Dat maakt dat de jeans altijd passen wanneer u de goede maat gevonden heeft. Dit is volgens Noterman dé basis voor een "goede" jeans!

Alle jeans van Atelier Noterman zijn voorzien van een hoog percentage elastomultiester. Hierdoor rekken de broeken goed met het lichaam mee. Dit zorgt er ook voor dat de broeken niet uitrekken tijdens het dragen maar gewoon teruggaan naar hun originele vorm. Bovendien hebben de broeken een hoog afwerkingsniveau, dit is goed terug te zien in de contrast stitching, hoogwaardige etiketten, de ‘fake’ knoopsluiting en de extra versteviging aan de binnenzijde van alle jeans van Atelier Noterman

Duurzame jeans

De jeans van Atelier Noterman hebben naast een goede pasvorm ook het oog op duurzaamheid. Het Belgische familiebedrijf bestaat al meer dan 70 jaar en is gepassioneerd in het maken van de beste jeans. Bij Atelier Noterman wordt er altijd gekozen voor een duurzame, familiaire en langdurige samenwerking. De duurzame stoffen die gebruikt worden voor de jeans van Atelier Noterman worden zorgvuldig uitgekozen.

 

 

Atelier Noterman JeansAtelier Noterman Broek

 

"Atelier Noterman - Walk To Happiness".

Met "Walk To Happiness" legt Atelier Noterman de nadruk op de productieketen van hun broeken. Het is belangrijk dat iedereen die in deze keten acteert blij is. De jeans van Atelier Noterman worden geproduceerd in Portugal, dit is een belangrijk onderdeel van de ‘happiness’ van Atelier Noterman. Door de jeans in Europa te produceren hebben zij grip op de werkomstandigheden. Kijk zelf maar eens hoe het eraan toegaat in de fabrieken in Green Dolphin en Costa Correia.

De slogan “Walk to Happiness” staat niet alleen voor een eerlijke product, maar hier komt ook de comfort en de perfecte pasvorm in terug van de broeken.

 

Detox Denim

Veel jeans worden er milieuonvriendelijk geproduceerd en daarom staan jeans bekend als één van de grootste vervuilers van mode-industrie. De jeans van Atelier Noterman worden milieuvriendelijk geproduceerd, zo wil Atelier Noterman bijdragen aan een eerlijker en schonere productie. Atelier Noterman noemt dit Detox Denim.


1. Het unieke productieproces: 80% minder water, 80% minder energie, 30% minder chemicaliën.

De typerende kleur van de jeans, Indigo, is de kleur waar iedereen naar opzoek is bij het kopen van een nieuwe broek. Maar helaas is het proces om deze kleur te maken precies wat het milieu aantast. Een chemisch proces op basis van polyvinylalcohol zorgt voor de mooie blauwe indigo kleur van de spijkerbroeken die we allemaal kennen. Om dit proces af te ronden wordt het giftige bestanddeel verwijderd door te spoelen met schoon water. 300 liter per kilogram jeans om precies te zijn.

Detox Denim wordt geproduceerd door de polyvinylalcohol te vervangen door een biologisch afbreekbare variant, Chitosan. Deze stof wordt vervaardigd uit het skelet van schaaldieren. Chitosan is 100% natuurlijk en niet giftig. Door deze methode worden de jeans van Atelier Noterman geproduceerd met vele malen minder water en energie.

2. Het unieke Wasproces: de Ozon-techniek

De Detox Denim wordt zonder chemische stoffen en (bijna) zonder water gewassen. Atelier Noterman maakt via hun vaste wasserij Pizarro gebruik van de Ozon-techniek: dit is het nabootsen van zonlicht om een jeansbroek zijn unieke ‘gewassen’ look te bezorgen. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over de Detox Denim van Atelier Noterman.