• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Winterjassen voor heren

Vind hier de lange winterjassen voor heren van de merken James Harvest en J. Harvest & Frost. De jassen zijn lekker warm gevoerd en zowel water- als winddicht.
Geen producten gevonden...

De winterjas: het kledingstuk dat je het vaakst draagt

Er wordt vaak te makkelijk gedacht over het kopen van winterjas terwijl de meeste mannen dit kledingstuk het vaakst van allemaal aanhebben. Winterjassen draag je vaak namelijk meer maanden in het jaar dan zomerjassen. Bovendien dragen sommige hem wel elke dag! Naast dat een goede winterjas je beschermt tegen slechtweer en kou is de stijl van je winterjas daarom ook erg belangrijk.

Eigenschappen van een goede winterjas

Op onze website vind je parka’s, city coats en andere dikke winterjacks van James Harvest, Cutter & Buck en J. Harvest & Frost. Het doel van elke winterjas, parka of jack is dat deze goed warm is en lekker zit. Dit betekent dat isolatie een topprioriteit is bij onze keuze voor de perfecte winterjas. Wij hebben onze winterjassen voor mannen geselecteerd op onderstaande eigenschappen.

  • Donsveren of synthetische isolatie

Donsveren zijn nog steeds de gouden standaard voor warme kleding en al lang een favoriete isolator van veel winterjas fabrikanten. Dons kan met het juiste onderhoud en de juiste verzorging jarenlang zijn oorspronkelijke volume behouden. Synthetische isolatie wordt gesponnen om de isolerende eigenschappen van dons na te bootsen door gebruik te maken van geplastificeerde vezels. Het voordeel van synthetische isolatie is dat het, als het nat wordt, niet klontert zoals donsveren. 

  • Waterbestendigheid & windbescherming

De materialen die voor de constructie van een winterjas worden gebruikt, bepalen in belangrijke mate de kwaliteit en het vermogen om warmte te bieden. De buitenkant van winterjassen gemaakt wordt gemaakt van een dunne, waterdichte barrière die geen natte sneeuw of regen doorlaat.

  • Capuchon

Een essentieel kenmerk van elke winterjas van Strijkvrij is de capuchon. Capuchons zijn essentieel omdat ze warmte en weerstand bieden en bovendien een stijlvol tintje geven aan de jas. Onze winterjassen hebben hoge capuchons die ook die bij het dragen ook de voorkant van je gezicht voor een deel bedekken.