• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Dames Blouses

Alle strijkvrije dames blouses op een rij. Ideaal voor vrouwen met een tijdgebrek die opzoek zijn naar een strijkvrije blouse van hoogwaardige kwaliteit. De blouses zijn 100% Egyptisch katoen en hebben altijd dezelfde pasvorm.
Geen producten gevonden...

Strijkvrij blouse betekenis

Een strijkvrije blouse hoef je niet te strijken. De blouse, ook wel bekend als non iron blouse, is dus kreukvrij zonder dat je het na een wasbeurt gestreken hebt. Dat komt door de speciale behandeling van de katoenvezels in de blouse. Dit zorgt ervoor dat kreukels minder snel ontstaan tijdens het dragen en na een wasbeurt vanzelf weer verdwijnen. De eventuele kreukels die ontstaan door het wassen of het dragen zakken er vanzelf weer uit als je de blouse vochtig uithangt of door je eigen lichaamswarmte. Dat maakt een strijkvrije blouse onderhoudsvrij. Scheelt heel wat tijd en ergernis. En je ziet er altijd representatief uit.

Verschil tussen strijkvrije dames blouses 

 Al de blouses op onze webshop zijn Strijkvrij. Toch zitten er verschillen tussen de blouses

  • Green Bow: de klassieke lijn van J. Harvest & Frost. Dit zijn de meest tijdloze overhemden en blouses die Strijvkrij.nl verkoopt. Ideaal onder een pak en raken nooit uit de mode. Alle Green Bow overhemden en blouses hebben één kleur. En natuurlijk 100% Egyptisch Katoen.
  • Red Bow: klassieke overhemden en blouses met een twist. De blouses hebben accenten die afwijken van de Green Bow collectie. Accenten in de kraag, stiksels en knopen geven deze hemden allemaal een andere uitstraling.
  • Purple Bow: deze lijn speelt in op de hedendaagse modetrends. De overhemden en blouses uit deze lijn zijn daarom korter in de collectie en steeds vernieuwd. Naast de standaardkleuren worden er ook roze, groene of paarse blouses geproduceerd voor deze lijn. Deze lijn bevat dé trends van dit najaar.
  • Black Bow: deze lijn gaat terug naar de basis die we kennen van de Green Bow, effen kleuren zonder contrast. Het perfecte businessoverhemd dus, goed te dragen onder een pak of een casual gelegenheid. Echter heeft de Black Bow iets wat de Green Bow niet heeft, het is de topcollectie van J. Harvest & Frost. De blouses uit deze lijn hebben namelijk een nano-finish. Deze finish zorgt ervoor dat de blouses altijd super glad eruitziet en ook water- en vuilafstotend werkt. Ideaal om zakelijk te dragen maar dus ook voor een avond uit.

Ontwikkeling strijkvrije blouses

De eerste non iron blouses werden gemaakt van polyester, wat niet ademt en daardoor niet prettig draagt. De technieken om een blouse strijkvrij te maken zijn sindsdien verder ontwikkeld, waardoor er nu strijkvrije blouses zijn van 100% katoen. En dat draagt toch het prettigst.

Kwaliteit van strijkvrije blouses

Maar er bestaat wel een enorm verschil in kwaliteit tussen alle strijkvrije blouses die aangeboden worden. Hoe een blouse strijkvrij gemaakt wordt hangt namelijk af van het materiaal en hoe deze behandeld is. Er zijn verschillende methodes zoals een chemische behandeling van de stof, het meeweven van een synthetische draad of een coating. De methode die gebruikt wordt heeft invloed op de kwaliteit van de blouse. Dit is niet altijd zichtbaar, maar wel voelbaar aan de stof en het draagcomfort. En merkbaar aan de levensduur en jouw portemonnee.

Voordelen strijkvrije blouses

  1. De blouse kreukt niet tot nauwelijks
  2. Het hoeft daardoor niet gestreken te worden
  3. Je bespaart tijd en ergernis
  4. De blouse is ideaal voor op reis
  5. Je ziet er altijd representatief uit

Water- en vuilafstotende blouses

Een strijkvrije blouse is niet per definitie water- of vuilafstotend. Toch zijn er 100% non iron blouses die wél vuil- en waterafstotend zijn. Wij verkopen deze blouse onder de naam Black Bow. De Black Bow van J. Harvest & Frost is de enige lijn die volledig strijkvrij (never iron) én water- en vuilafstotend is. Deze blouse verkopen wij voor zowel dames als heren in 3 verschillende kleuren. Dat de blouse waterafstotend is en vlekken niet kunnen intrekken komt door de Nanotechnologie in de stof. Deze blouses hoef je ook minder te wassen en gaan daardoor langer mee.

Was tips strijkvrije blouses

1. Wasverzachter: Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van je blouse. Voor geen enkel kledingstuk is dat bevorderlijk. Al helemaal niet voor strijkvrije en waterafstotende blouses. Door gebruik te maken van wasverzachter worden de Nano- en Never/Non Iron-behandeling beschadigd. De levensduur van de blouse wordt dus verkort.

2. Zo koud mogelijk wassen: Was de kleding sowieso nooit warmer dan het voorschrift zegt. Wanneer er geen hardnekkige vlekken in zitten is zo koud mogelijk wassen het beste wat je kan doen. Al wil je toch heter wassen doe dit dan op maximaal 40 graden.

3. Kleuren: Een logische, maar toch is dit niet wat er altijd gedaan wordt door iedereen. Probeer de verschillend die je heb van elkaar te scheiden zodat de kleur niet dof wordt of verkleurd van een ander kledingstuk. Witte blouses moet altijd apart gewassen en dit ook met een wasmiddel die speciaal ontwikkeld is voor witte kleding.

4. Niet in de droger: Droog je strijkvrije blouse aan een hanger. Doe dit niet buiten, want de zon kan namelijk de kleuren van je blouse vervagen. Doe je blouse nooit in de droger, want de temperatuur van het water beschadigd de katoenvezels in je blouse.