Wat draag je tijdens het Golfen? - Golfkleding etiquette

Wat draag je tijdens het Golfen? - Golfkleding etiquette

Wanneer je aan het golfen bent wil je niet dat je kleding in de weg zit, maar tegelijkertijd wil je er ook netjes bijlopen op de golfbaan. Wat is eigenlijk de etiquette op het gebied van golfkleding? Wij brengen je op de hoogte. Je ontvang gelijk stijladvies en golfkleding suggesties, waardoor jij er stijlvol bijloopt op de golfbaan én je vrij kunt bewegen.

Golf bovenkleding etiquette

 

- Golfpolo

Het meest gepast is om een echte golfpolo te dragen op de golfbaan. Meestal zijn golfpolo’s iets langer dan een gewoon poloshirt, zodat ze goed blijven zitten terwijl jij een balletje slaat. Vermijd polo’s met felle of schreeuwerige patronen op de golfbaan. Door je look wat ingetogen te houden, blijft de aandacht op jou en je spel gericht en niet op je kleding.

 

- Golf Pullover of half zip trui

Als je speelt op een wat koelere dag, dan doe je er verstandig aan om ook een golftrui aan te trekken. Cutter & Buck biedt golftruien aan van hoge kwaliteit merinowol. Het zachte kasjmier gevoel maakt dat jij een heerlijk balletje kunt slaan. Deze truien geven je bewegingsvrijheid, kriebelen niet en kunnen na een dagje golfen gewoon in de wasmachine. Zie bijvoorbeeld deze Everett Half Zip trui van Cutter & Buck. Mocht het echt kouder zijn, wees dan voorbereid en neem een windjack of jas mee, evenals een muts.

 

- En een overhemd tijdens het golfen, mag dat ook?

Een overhemd tijdens het golfen mag ook, maar dit gebeurt niet erg vaak. Een golfpolo en eventueel een bijpassende golftrui geven net dat beetje meer bewegingsvrijheid wat je nodig hebt om een hole-in-one te slaan.

 

 

Golf onderkleding etiquette

 

- Golfbroeken

Lange broeken en korte broeken mogen beide, zolang je er maar stijlvol bijloopt. Vrouwen mogen ook een rok dragen, zolang deze maar niet te uitdagend is.

Een lange broek is erg gepast, vaak is deze van linnen of katoen. Wij raden aan om geen spijkerbroek aan te doen tijdens het golfen, tenzij je zeker weet dat het aanvaardbaar is, of als je echt niet anders kan.

Een korte broeken kan ook, maar vermijd sportshorts of gescheurde en gerafelde broeken. Met warm weer kun je dus gerust een korte golfbroek dragen zolang deze maar netjes overkomt. Een korte golfshort heeft een bermudalengte, dit betekent dat de broek net iets boven de knie eindigt. Professionele golfers dragen echter nooit een korte broek tijdens wedstrijden.

 

- Golfschoenen

Golfschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je golfoutfit. Een echte golfschoen heeft spikes aan de onderkant en vaak kom je zonder deze schoenen niet eens de baan op. Sommige clubs vereisen tegenwoordig zelfs zachte spikes in plaats van ijzeren spikes. Je kunt het beste een paar goede golfschoenen met zachte spikes kopen; dan heb je geen enkel probleem op een terrein. Als beginner kun je vaak nog wel wegkomen met een paar goede sportschoenen. Maar, vermijd het dragen van schoenen met een hak. Een hak zorgt namelijk voor markeringen en putjes op de green. Zachte spikes hebben dit niet en deze geven je tegelijkertijd de stabiliteit die je nodig hebt om een goede swing te maken.

 

 

Golf accessoires

 

- Klikriem

Een echte golfer draagt zijn polo in zijn broek en draagt daarom ook een nette riem. Zoals we al eerder aangaven is goede golfkleding een combinatie van een nette stijl en bewegingsvrijheid. Een klikriem is daarom ideaal voor tijdens het golfen. Deze riem heeft namelijk geen gaatjes en zo kun jij deze altijd precies op de lengte stellen hoe jij dat wilt.

 

- Golfcap

Een echte golfer heeft een golfcap op. Je moet natuurlijk wel je publiek kunnen bedanken als je een nieuw baanrecord hebt neergezet. Als jij applaus hoort van de zijkant doe dan gerust even je golfcap af en maak een kleine buiging naar je fans. Speel je golfwedstrijden, dan kun jij gerust een golfcap op. Neem deze wel even af als je je tegenstander een hand geeft na de wedstrijd. Dit is een teken van respect.

 

 

Golfkleding etiquette voor na het golfen

Nadat jij je balletje geslagen hebt op de golfbaan is het gepast om je om te kleden op de golfclub. Vervolgens ga jij niet in je oude kloffie naar huis, nee ook hier heb je je aan bepaalde kledingvoorschriften te houden. De golfkleding etiquette voor na het golfen wordt bepaald door het type club waar jij lid van bent. Een hele chique club kan andere kledingvoorschriften hebben dan 'de golfclub op de hoek'.  

 

- Overhemd voor na het golfen

Eén ding weten wij zeker, met een overhemd loop je er altijd netjes bij op de golfclub. Draag alleen nette overhemden en vermijd vouwen en kreukels in je overhemd. Een Black Bow overhemd van J. Harvest & Frost is 100% strijkvrij en zo loop jij zonder kreukels rond op de golfclub. Ook nadat deze kort in je golftas heeft gezeten.

 

- Golf chino of Trackpants

Nadat je gegolft hebt is er niets fijner dan een comfortabele broek aan te trekken. Helaas kun je met een joggingbroek niet rondlopen op de club. Een alternatief is een chino of trackpants. Een trackpants ademt en is tegelijkertijd stijlvol genoeg om te dragen na het golfen. Zowel heren als dames kunnen deze dragen.

 

Conclusie: Welke kleding is gepast tijdens het golfen?

Vroeger was het zo dat er op de website van golfclubs de golfkleding etiquette werd vermeld. Tegenwoordig zien we dit steeds minder. Met een Cutter & Buck polo en trui kom je al heel goed voor de dag. Golfen is een nette sport, je wordt daarom ook geacht om je zo te kleden. Kom je er toch niet uit, dan kun je altijd ons een berichtje sturen en dan helpen wij je graag verder.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.